Győzelem Dabas-Gyón ellen

A harmadik fordulóban rutinos játékosokból álló Dabas-Gyón II. látta vendégül a Kiskunlacháza SE csapatát. A srácok mindenképpen ki akarták köszörülni a múltheti csorbát. Ebben segítségükre volt az a szép számú lacházi szurkoló aki elkísérte a csapatot Dabasra. Tóth Ferenc eltiltás, Hajagos és Gózon más elfoglaltsága miatt Lukács Tibor a Mizsei - Joó, Kállai, Kiss, Tulkos - Markó, Teczár, Kampó, Oros - Darázs, Horák csapattal esett neki ellenfelünknek.

A mérkőzés elég lassú tempóban kezdődött, a meleg elégé megnehezítette csapatok dolgát. Csapatunk többnyire a széleken próbálkozott, valamint két csatárunk kiugratásai után többnyire veszélyeztettük a hazaiak kapuját, ám gólt sajnos nem sikerült elérnünk. Legközelebb Oros Máté állt hozzá, aki Horák kiugratása után a visszagurított labdát a felső kapufára lőtte. Szerencsére a mezőnyfölény meghozta a gólt is. Egy baloldali bedobás után Darázs Attila vitte le a labdát az alapvonalig amit Teczárnak gurított vissza, aki az átvétellel már a védőt míg egy csellel az ellenfél kapusát is leültette, majd az üres kapuba passzolta a labdát. Bár ellenfelünk egy kicsit megrázta magát azonban szabadrúgásoknál közelebb nem jutottak. Továbbra is hosszú indításokkal próbálkoztunk amelyek rendre helyzeteket hoztak ám Strupka Gergő jól zárta le a területeket csatáraink előtt. Egy hosszú indítás után Darázs és Strupka találkozott, a védő húzta a rövidebbet, akit ezek után le is kellett cserélni. Ellenfelünk egyik legjobb emberének kiválása és az ivószünet után Horák Károly lépett ki a védők közül baloldalról begurított labdáját Darázs Attila lőtte a hálóba. Ellenfelünk egy két játékosa sajnos itt elvesztette a kontrollt egy kemény labdaszerzés után a Szűcs György utánarúgása csak a játékvezetőnél nem ért piros lapot, ez volt csak ami megemelte a lacházi játékosok pulzus számát. Azonban pár perc múlva már meg is nyugodhattunk. Oros szerzett labdát az ellenfél térfelén Horáknak tette ki aki középre passzolt, Darázs pedig ismételten érkezett és megszerezte csapata harmadik saját maga második gólját. A félidőben így 0-3-as vezetéssel vonulhattak öltözőbe a csapatok.

Második félidőt a hazaik két cserével kezdték, amely után nem maradt több cserejátékosuk a padon. A szünetben sikerült rendezniük a sorokat, így már nem volt annyira szellős a védekezésük. Fiúk így sem álltak le, a hatvanadik percben ismét Horák Károly lépett ki jól a védők közül középre játszotta a labdát, ahol most Oros érkezett, 0-4.
Öt perccel később egy szöglet után Markó Tamás jó beadását Darázs fejjel juttatta a kapuba, ezzel ötre növelve a vendégek góljainak számát.
Lukács edző biztosnak tűnő siker miatt lecserélte Teczárt helyét Tóth Péter vette át. Ellenfelünk ekkor már egy sérülés miatt csak 10 emberrel játszott. Tóth Péter beállása után jól lépett ki a védők közül azonban sajnos a lövés előtt utolérte a védő. A 76. percben Szekeres Tibor is pályára lépett.
Egy hazai támadás után Kállai kezére pattant a labda, a hazaiak tizenegyest reklamáltak a játékvezető azonban csak szabadrúgást adott, amellyel azonaban nem tudtak élni a Dabas-Gyóni játékosok. A meccs vége felé többnyire távolról próbálkoztak a fiúk, a gól azonban elmaradt, mivel Markó Tamás rakétája a kapufa és a keresztléc találkozásán csattant. A 83. percben a szurkolók újra pályán köszönthették a súlyos sérülés után visszatért Hamza Tamást, aki Darázs Attilát váltotta. Hamza kevéssel beállása után tizenegyest harcolt ki, amelynek végrehajtását magára is vállalta. Életerős lövése azonban a kapufáról a vonal elé pattant. Megszerezve ezzel csapatunk első győzelmét az idei bajnokságban. Jövő héten már itthon is láthatják a nézők a csapatot, Bugyi csapatát fogjuk vendégül látni. Így két lejátszott forduló után a hatodik helyen áll a csapat.

Hajrá Lacháza!

Címkék
Megosztás